Главно меню
Your Cart

Калибриране на принтери

За да имате добри и предвидими резултати с Вашия принтер, първото условие е добър и най-вече хардуерно калибриран монитор. Повечето принтери си идват със съответните профили в драйвера. Хартиите и другите медии, разбира се, в повечето случаи са от същия производител. Готовите профили се отнасят за конкретната комбинация принтер-мастило-хартия. Ако използвате консумативи от качествен трети производител, можете да свалите профил от сайта му. Понякога обаче тези профили не дават задоволителни резултати по обективни причини. Fotolan може да изготви профил за Вашата конкретна система с Datacolor 1005™ Spectrocolorimeter и така да подобрите качеството си на печат.

Какво е нужно да направите:

1. Изтеглете избрания таргет файл.
2. Оставете хартията да се климатизира поне 24 часа, особено ако току-що сте я донесли отнякъде.
3. Изкопирайте файла на хартията, за която ще се отнася профила. Не пипайте печатната повърхност преди и особено след печата.
   ВАЖНО УСЛОВИЕ: Всички цветови корекции в драйвера на принтера трябва да са изключени и файла да се принтира с "No Color Management", "No Color Adjustment" или "Off". Проверете как е описано във Вашия принт драйвер.
4. Различните хартии попиват и съхнат различно бързо. Оставете печата да "дръпне" за 24 часа.
5. Опаковайте грижливо и ни го донесете в ателието или изпратете по куриер на адрес гр. София, кв. Красно село, ул. Хубча 2. Ще ни е необходим Ваш телефонен номер, в случай че имаме въпрос и електронна поща, на която ще Ви изпратим готовия профил.

6. Слeд като получите и отворите профила, в контекстното меню с десния бутон на мишката натиснете "install".

Таргет файлове:
High Quality Target - 255 цвята, на 1 лист А3 - 60 лв.
High Quality Target plus grays - 255 цвята + допълнително сиво,на 2 листа А3 -90 лв.
Expert Target - 729 цвята, на 3 листа А3 - 120 лв.

Няма продукти в тази категория.

Този сайт използва бисквитки!
Този уебсайт използва бисквитки.