Главно меню
Your Cart

Калибриране на принтери

                         

За да имате добри и предвидими резултати с Вашия принтер, първото условие е добър и най-вече хардуерно калибриран монитор. Повечето принтери си идват със съответните профили в драйвера. Хартиите и другите медии, разбира се, в повечето случаи са от същия производител. Готовите профили се отнасят за конкретната комбинация принтер-мастило-хартия. Ако използвате консумативи от качествен трети производител, можете да свалите профил от сайта му. Понякога и много често тези профили не дават задоволителни резултати по обективни причини. Ние можем да изготви профил за Вашата конкретна система със Spyder Print 5.5 Spectrocolorimeter и така да подобрите значително качеството си на печат.

Какво е нужно да направите:

1. Изтеглете избрания таргет файл.
2. Оставете хартията да се климатизира поне 24 часа, особено ако току-що сте я донесли отнякъде.
3. Изкопирайте файла на хартията, за която ще се отнася профила. Важно е да изберете правилния тип медия в менюто! Не пипайте печатната повърхност преди и особено след печата.
   ВАЖНО УСЛОВИЕ: Всички цветови корекции в драйвера на принтера трябва да са изключени и файла да се принтира с "No Color Management", "No Color Adjustment" или "Off". Проверете как е описано във Вашия принт драйвер.
4. Различните хартии попиват и съхнат различно бързо. Оставете печата да "дръпне" за 24 часа.
5. Опаковайте грижливо и ни го донесете в ателието или изпратете по куриер на адрес гр. София, кв. Красно село, ул. Хубча 2. Ще ни е необходим Ваш телефонен номер, в случай че имаме въпрос и електронна поща, на която ще Ви изпратим готовия профил.
6. Слeд като получите и отворите профила, в контекстното меню с десния бутон на мишката натиснете "install".
7. След това при печатането го задавате като изходен профил за печат.

Таргет файлове:
High Quality Target - 225 цвята, на 1 лист А3  - 90 лв.
High Quality Target plus grays - 225 цвята + допълнително сиво на 2 листа А3  120 лв.

 

Няма продукти в тази категория.

Този сайт използва бисквитки!
Този уебсайт използва бисквитки.